Thursday, 9 February 2012

KK reWang: AYAM..Bermacam A.....YAM!

KK reWang: AYAM..Bermacam A.....YAM!: Salam 1Malaysia-World...Apa Kabar semua...Ayam2 kt reban,dlm peti ais,dlm pinggan,kt dlm bilik2 kecik,bilik kaca semue OK? Benci be...

AYAM..Bermacam A.....YAM!

Salam 1Malaysia-World...Apa Kabar semua...Ayam2 kt reban,dlm peti ais,dlm pinggan,kt dlm bilik2 kecik,bilik kaca semue OK?
        Benci betul dek Ayam Goreng ribut seMalaysia-Dunia..kaitkan isu perkauman...Heran Bin Ajaib..org di Dunia luar san sibuk gaduh2 pasar Nuklear,Nak Tawan Ekonomi,gaduh nk pasarkan Senjata dan Peralatan Perang yg Canggih Manggih..kite? Bertelagah sbb tk dpt nk pesan Ayam! Tukang Jual Ayam..naik hantu,yg pemesan Ayam hilang Sabar!
        Malu baca,dengar,tengok...Isu2 camni..sat lg ade la aktivis2 yg Menyalakan lg OBOR kemarahan antara 2 kaum Majoriti ni kan.....Yg dh tentu2 kene Cepuk muka tu..dh dpt lebam la kut kan..yg Mencepuk pn mesti dh di Panggil dan akn dikenekan tindakkan tata tertib atau ape2 lah....YANG BERKICAU KAT BELAKANG2 TU..STOP IT GUYS!.Buat la keje lain...join la agensi sihat2 menimbun2 kat negara kite ni...adooiii...nk jadi ape...pasal AYAM nk besar2..aiyoo lilek ma!..Sabar..Sabar..Sabar wahai sedara SeISLAMku!..'TAK MELAYU HILANG DI DUNIA' mmg tkkan hilang..cume yg tggl ni adakan benar2 MELAYU yg berkeperibadian MELAYU..yg berbangsa CINA lak..'cee mak kuai aa ley?' rilex both sides..Please...Please Respect each other no matter what RACE u r! Nak carut memaki hamun sesama sendiri..duk di bawah satu BENDERA JALUR GEMILANG..1MALAYSIA!..Malaysia Truly Asia......!
         Tertampar muka sendiri tau..bile KK berjalan di perantauan jd MINI DUTA..asyik sebut kat masyarakat DUNIA..owh u should come to KL,Malaysia..coz u know Malaysia Truly Asia!..celupar je kuar dr mulut KK ni....NAH dh semesti nya cerita2 spt AYAM ni dh tersebar luas ke Pelusuk Dunia..sbb ade lak yg buat translation in English u all...so..Merah Padam tk muka kalau omputih ke..org pink2 ke..org gelap2 ke bace..ni yg TRULY ASIA...deerrr..ggrrrrrrr..stresssssssssSSSSSS...!

         Fikir lah wahai anak BangsaKu..tk lak KK menuding jari..tapi sesambil menaip ni..sesekali menunjuk2 ke arah CERMIN yg ada di merata rumah KK ni....Harap catatan ni dpt menyedarkan KITA semua..salam 1Malaysia sekali lg..Biar la kita Hidup Aman Damai sambil makan AYAM....jgn lupe buang kulit tau..hehehehe..ok..MAIAR LA NEGARA KITA GLAMOUR DEK PERIHAL YG CANTIK MOLEK HARUM SEMERBAK...dah!..Wallahualam...;)




Thursday, 26 January 2012

KK reWang: Jenayah & Kita? Apa nak Jadi!

KK reWang: Jenayah & Kita? Apa nak Jadi!: Salam 1 Malaysia.....WOW terlebih dahulu nk mintak maap banyak2..lama menyepi...ada tu ada...tp bz sket..macam2 hal,keje,sakit demam.dll......

Jenayah & Kita? Apa nak Jadi!

 Salam 1 Malaysia.....WOW terlebih dahulu nk mintak maap banyak2..lama menyepi...ada tu ada...tp bz sket..macam2 hal,keje,sakit demam.dll...ok Ape2 pn selamat thn Baru 2012..walau dh nk abis january nih...dan Xin Nian Kuai Le! utk semua kwn2 berbangsa Tiong Hwa..harap kedatangan thn baru ni membawa limpahan kesihatan yg berkualiti tinggi,di permudahkan perjalanan hidup kite,murah rezeki,jpg umur,di sukai ramai,berfikiran lbh positif...dan pendek kata semua yg BAIK-BAIK belaka di hari mendatang ini...Amin!
     Fuuhhhh Tersangat rindu berat,rindu dendam nk berkumandang lg di ruangan nih.....eermmm..Dh lama tk ber'karya' nih...dh lama tk de kt KL ni,,setelah penat bekerja,berjalan2..byk bende dlm benak ni..tp cerita kali ni mmg menjadikan KK termenung,termangu,ter..ter..ter..arrr...;(
     Baca,dengar,bebual,tertengok..aduuhhh jenayah sana sini..dh sampai jd phobia nk tgk berita..macam2..betul la ckp seorg teman artis ni...die akn baca surat khabar sebelah ptg..kerna takut akn ganggu mood die..sbb baca banyak kejadian yg ganas,sedih,kemalangan,kecurian,rogol sana sini..dan mcm2 lg...KK ptt ambil contoh cara beliau ni...sbb bile dgr berita live dr TV..dahhhhh macam2..dan membuatkan KK sedih sendirian...derrrrr..betulll sampai nangis2 dgr org tu anak kencolek,kene rogol,kene ragut,langgar lari...bunuh2..aaaggggrrhhhhh..mencikkkkkkk....!!!!!!
    Kalau kes pecah umah-pecah pintu-pecahkan muka org dll stok pecah ni tok sah crite aarrr..beguni2 lah kire2 nye...ddooii makkkk...sapa nk di tuduh...sapa nk kite tuding jari......TETAPI...walau ape pn..byk tempat KK pergi...BIG SALUTE kpd PDRM kite yg efisen cekap..CEPAT DAN BETUL! tabik jap.......!
      Bkn calang2 la..undang2 tu ADA!..jgn memperlekehkan nya..Pada sapa yg ade niat nk membuat ONAR..mntk piiikkkiirrr la beribu2 lemon kali ek....ANDA DIPERHATIKAN....penat aarrr...cerita2 jenayah ni semaaakkinnn ADVANCE lak tu...duhhh haiii...mane la nilai2 murni Ketimuran kite ek..dh hilang,pupus,terhakis kew?..kita mengaku org Asia penuh adat..sopan..dll lagi lah...mane?..mane?.....rase nye kite dh hampir KEPUPUSAN budaya tu la....SEDIH!!!!..Klau dulu berita yg ganas lagi ngeri ni kt TV ruangan Berita Luar Negeri..zaman Hjh Wan Chik dan Harjit Sigh Hullon dolu2...sekrg maakk aiiii..Berita Dalam Negeri yg menjadi Tajuk Utama..JENAYAH.....mari lah ramai2 kite2 ni..insaf dan sedar diri..kan!
    KK bukan nya baik sgt la...tp hari2 di sogok dgn berita2 nih....LETIH LESU LONGLAI Long Pasia eh tu name tempat kan..soli2 aaa...,jadikan la IKTIBAR...please la..haaa tepakso masuk ckp omputih mo ha...didik la GENERASI MUDA sekrg agar boleh hidup lbh AMAN DAMAI..spa menyapa dgn hormatnya..senyum..slah say sorry,tersedar salah..mintak maaf...kan sekrg RAMAI yg dh melangit belajar...so tau byk medium perantaraan kan...segal Hp,smartPhone..Email Laman Sosial boleh mengiratkan SILATURRAHIM......;)
     Mkan nya bile amlan hidup sihat sejahtera,berhemah tggi...rasanya..hidup lebih tenang..nk tampar nyamuk pun mntk izin dulu ke kan...so JENAYAH tk kire la kecik besar...curik seluar dlm kt sidaian ke sampai la bunuh rogol..kolar putih biru pink kelabu taik hanjing ke...so udah2 laaaa..Mari la hidup aman damai.....Yg Baik Dtg Dr NYA..yg buruk hine dr KK...dah..letih  Da....!

Friday, 28 October 2011

KK reWang: Main2@Suka2....?

KK reWang: Main2@Suka2....?: Salam 1 Malaysia..BWN..Hello Dunia.......;) Agak lama tak keudara ni..agak xcited..al maklum kalau time bz tu...bz sgt2,,kalau time m...

KK reWang: Main2@Suka2....?

KK reWang: Main2@Suka2....?: Salam 1 Malaysia..BWN..Hello Dunia.......;) Agak lama tak keudara ni..agak xcited..al maklum kalau time bz tu...bz sgt2,,kalau time m...

Wednesday, 26 October 2011

Main2@Suka2....?

     Salam 1 Malaysia..BWN..Hello Dunia.......;)
Agak lama tak keudara ni..agak xcited..al maklum kalau time bz tu...bz sgt2,,kalau time melopong..nganga sampai mulut naik lenguh...!

     Setelah Selesai Tour Promo Mama Uthe di KL..nah di sambut lak dgn David Foster Nad Friedns..TQ to Nasha Naslimy Mustaqim Aziz..betul tak nama tu Nasha..hehehehehehe..kueekkkk..
Alhamdulillah Syukur..semua kerja2 berjalan dgn lancar..baik dgn Mama uthe and Team yg KK dh kenal dan biase keje dgn dieorg ni...;) maupun Ashanti and Team...walaupun KK ni selalu make up ala natural..tp leh adjust la...kite yg baut die kan..hehehehe....risau gak kalau2 die reject mentah2!...Malaysia Boleh..dan dh lama dh kite2 ni di mate DUNIA!..dan kalau mase keje dgn Izatt Salon Di BBintang dulu dah selalu sgt buat artis2 Internasional nih...dr pengalaman tu..dan berkejasam dgn Nasha yg juga make up Charice..keje2 jd lebih mudah..DONE...BERBALOI2!
    Ruang kejra yg begitu minimal dan masa yg begitu men'cemburui' KK tegar menyiapkan Cik Ashanti kite tu tau ;)
Tapi minta maaf..gambar2 waktu make up tk di benarkan..redho je ler kan...;) Apa2 pun nak BIG TQ to Linda From JAG,Mak si Ashanti yg juga merangkap Manager,Blackk the bodygurads,Hilton Catering..yg KK termakan makanan utk big star mlm tuh..hahahahahahahaha(mersa aku KK kan)
    Nak KK tekan di sini..walau di tahap mana pun kite berada..KK selalu mengingatkan DIRI SENDIRI jgn sombong(kekwat-wlau rata2 mengatakan KK ni sombong! mungkin air muka kekekwatan amat tinggi skala richter nye kut ek!)dan jgn lupa rumput di bumi...utk adik2 yg berjuang di arena seni yg penuh mencabar ini,penuh gossip liar eh? eh betul la...yg depan baikkkkk sesgt..belakang mengata kite..ADE..bkn TKDE..kalau dh 22 thn mcm KK ni..dh mcm2 rase...yg jeran mereka2 ni..bkn la tk laku atau tk kering job tau..tp TETAPPPP nk menyebar cerita2 negative ttg kite...udoh2 le tu deme(kate org Ipoh)..kite masih lg dgn bos kite si EF..ade yg ckp dh gaduh...hheeeyyyyyyy..yg becakap menyebar cerita tu bukan calang2 org..org berpelajaran tggi dan mata pena nyer lg mantop...suker ek...nk tepuk tgn atas keaiban dan kejatuhan org..ape tu? akai Ada Ka? /@#$%&*! haaahh hambbekk ko!
          Nah gambar kenangan dgn Erra di MIFA thn tk hengat..........!  
Cube la..kalau kawan2 tu berjaya dipuji..kalau jatuh di bantu..bekudis ke ek...kalau org tepi jalan yg buat perangai KK tk kisah..ni yg duk keje dlm aircond dan ade bilik khas..hheerrr ape la kan...KK pn ade target sendiri..nk ikut mcm senior MUA Banni..yg telah menghias Datuk Khadijah Ibrahim salam kurang lbh 20thn tau...tapi spring aarrr...;)
    Moral ot the story,,,kalau macam KK dgn Erra dh nk masuk 12 thn OFFICIALLY buat make up beliau,kenal dh lama mase dolu2 keje salon Izatt...konsep nye..kalau KK tk make up die tu..ade la hal lain..ke Europe ke,BWN ke kan..tu pun dgn izin Beliau..yg nk kecoh tu ape hal kan..wa panas nih..hahahahahahahaha....!
    Apa2 pn KK tetap mengucap syukur yg tak terhingga kerna di pertemukan dgn client yg bagus2 dan amat sportig..nak sebuat la kt sin mcm Camelia,5thn KK jd personal make up artist die,Nora Naluri(Nora J)loyal client dr jaman mid 90's lg..sampai sekrg maih menata rias die..Erra Fazira tu sah cerite ar..hehehehe,sape lagi ek..Adibah Noor,Mazlela,Liza Hanim,Syazliana,Yasmin Hani Richardson,Shaun Baharin,Anis Suraya,Datuk Siti Nurhaliza(Nian Di Hati etc),Redza,Melly Goeslow,Ruth Sahanaya dan ramai lg..dan lgn kecik ati kalau tk sebut kat sini...DAN semua masih baik2 je berSAHABAT BAIK dgn masih BERSILATURRAHIM sampai saat ni...hehehee...dan jgn nk gossip2 LIAR...OK DE L!..MAKSUD LO? haaa..hahahahaha...gue nga mau sutresssss...please make Oma'K hepi oke!
  
           Haaa..gambar terbaru gitu..utk tatapan peminat eh! ADE KEW? hahahaha...ok yg buruk dtg dr KK..yg baik tu dr Nya..Wassalam...DAH!